Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Een stad waar niemand illegaal is

Duitsland

Kassel als solidaire stad voor vluchtelingen

Locatie

Actiegroep organiseert actiedagen ter mobilisatie voor hun doel: van Kassel een solidaire stad voor vluchtelingen maken

€ 850

antiracisme - discriminatie - fort europa - gelijke rechten - migranten - ongedocumenteerden - uitsluiting - vluchtelingen

doneer nu

Een stad waar niemand gedeporteerd wordt, waar iedereen zich vrij en zonder angst kan bewegen. Een stad waar niemand om documenten gevraagd wordt. Een stad waar iedereen veilig is. Zo omschrijft het collectief Solidarity City Kassel een “solidaire stad.” En ze strijden ervoor dat Kassel een solidaire stad wordt.

Actie

Om dit te realiseren heeft het collectief van 4 tot 6 september, met financiële steun van Het Actiefonds, actiedagen georganiseerd. Er was een driedaags programma met workshops, lezingen, discussies, kinderactiviteiten, en een mobilisatiefeest voor een “Welcome United” parade later in september. Welcome United is een netwerk van antiracistische groepen dat voornamelijk ook geleid wordt door vluchtelingen zelf.

Verscheidene lokale groepen en organisaties hebben bij de actiedagen geholpen. Ook in andere Duitse steden: in Hanau, Darmstadt, Frankfurt en Berlijn werden soortgelijke evenementen gelijktijdig georganiseerd.

Hoe ziet een solidaire stad eruit? Solidarity City Kassel wil dat er een netwerk komt in de stad met voorzieningen die vluchtelingen kunnen gebruiken, ongeacht hun status: zodat huisvesting, werk, zorg en onderwijs voor iedereen toegankelijk is. Het Actiefonds steunt hen hierbij, want geen mens is illegaal, ieder mens is gelijkwaardig, en ieder mens heeft recht op veiligheid in de stad! Wil je deze actiegroep ook steunen? Doneer!