Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

RAINBOW MARCH – Stop gedwongen verplaatsing LGBTQIA+ vluchtelingen

Kenia

Mars voor veiligheid LGBTQIA+gemeenschap Kenia

Locatie

De Community Support Initiative for Refugees (CoSIR) komt op voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap in Kenia.. Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 4 juli 2020

In navolging van eerder acties tegen de onveilige leefomstandigheden voor de LGBTQIA+ community in de Keniaanse vluchtelingenkampen, ging actiegroep Community Support Initiative for Refugees (CoSIR) opnieuw de barricades op om de veiligheid van de groep te waarborgen.

Update

Onveilige situatie

“De politie was niet in staat om de veiligheid van de vluchtelingen te garanderen en had daarom besloten ze ergens anders onder te brengen. Maar de kampen waar de vluchtelingen naartoe gebracht werden waren dezelfde die ze een paar maanden eerder waren ontvlucht. Ook daar had de organisatie namelijk na een paar extreem gewelddadige incidenten aangegeven hun veiligheid niet te kunnen garanderen.”

CoSIR organiseerde opnieuw een protest om UNHCR Kenia en de regering van Kenia onder druk te zetten om een einde te maken aan het onmenselijke kampementbeleid voor alle LGBTQIA+ vluchtelingen. Na afloop van het protest werd een petitie ingediend bij de commissaris van het Refugee Affairs Secretariat (RAS) en het Hoofd Bescherming en Asiel van UNHCR. Vanwege de COVID-19-uitbraak en de daaropvolgende veiligheidsmaatregelen van de regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verloopt het contact met RAS en UNHCR nogal stroef. Desalniettemin verwacht CoSIR binnenkort uitsluitsel over de maatregelen om de situatie in de kampen te verbeteren.