Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Nieuwsbrief:

Vacature: regiospecialisten

Het Actiefonds is altijd op zoek naar enthousiaste mensen die willen meedenken en helpen. Zonder vrijwilligers is Het Actiefonds niet in staat om wereldwijd zo’n 200 acties per jaar te steunen.

Algemene informatie

Het Actiefonds heeft vijf secties met regio-specialisten die inhoudelijk oordelen over het welke aanvragen onze steun krijgen. Deze secties zijn regionaal ingedeeld (Azië, Latijns Amerika, Afrika, West-Europa & Oost-Europa). Heb je affiniteit met activisme, sociale bewegingen, kennis van een specifiek werelddeel? Voel je je verbonden met de doelstellingen en visie van Het Actiefonds en heb je een paar uurtjes over per maand? Stuur dan een email naar info@hetactiefonds.nl.

Als je actief bent binnen een sectie hoef je niet op alle fronten een absolute expert te zijn. Belangrijk is dat je enige kennis hebt van de sociaalpolitieke verhoudingen in de regio en tevens beschikt over inzicht in de dynamiek van sociale bewegingen. Tijdens de inhoudelijke discussies op de maandelijkse vergadering verbreed, verdiep en ontwikkel je je kennis verder.

Praktisch 

Iedere sectie vergadert eenmaal per maand in Amsterdam. Om de continuïteit binnen een sectie te waarborgen, wordt er wel van je verwacht dat je per jaar minimaal op 8 van de 12 vergaderingen aanwezig bent en dat je minimaal één jaar actief blijft binnen de sectie. Het Actiefonds hanteert een wederzijdse proefperiode van drie maanden. In deze periode wordt gekeken of het klikt tussen jou en de overige sectieleden. Uiteraard kun je een reële reiskostenvergoeding krijgen voor gemaakte (reis)kosten.