Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

'Nee' tegen onverantwoordelijke uitzettingen

Nederland

Protest in Nederland tegen uitzetting Afghaanse vluchtelingen

Locatie

Verzet in Nederland tegen uitzettingen van vluchtelingen naar het extreem onveilige Afghanistan.

€ 750

afghanistan - amsterdam - demonstratie - ongedocumenteerden - vluchtelingen

doneer nu

Ondanks dat Afghanistan nog steeds één van de meest onveilige landen op de wereld is, worden Afghaanse vluchtelingen die wachten op een verblijfsvergunning in Nederland teruggestuurd. Begin februari 2018 zijn 1100 Afghanen uitgeprocedeerd, voor hen dreigt deportatie.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

De wereld kijkt naar de tragedies in Syrië en lijkt te vergeten dat ook in Afghanistan, oorlog nog steeds aan de orde van de dag is. Europa zet de Afghaanse vluchtelingen zo weer op het vliegtuig naar Kabul. De Afghaanse regering ontvangt jaarlijks meer dan een miljard aan ontwikkelingshulp, waarmee uitgeprocedeerde vluchtelingen worden opgevangen. Uit cijfers blijkt echter dat meer dan 72 procent opnieuw vlucht uit angst en dreiging voor de Taliban. Mensenorganisaties zijn al tijden bezig met het overtuigen van de ernst van deze zaak in de politiek. Helaas lijkt dit zijn vruchten nog niet af te werpen. Niet alleen organisaties strijden voor een humane behandeling. Ook ‘Dont Send Afghans Back’, een burgerinitiatief actief op Facebook, zet zich in tegen het uitzetten van Afghanen. Door samen de straat op te gaan, maken ze deze onzichtbare groep zichtbaar. Een prachtig initiatief dat laat zien hoe je veel kunt bereiken door solidariteit en directe actie

Op 18 februari steunde Het Actiefonds het protest georganiseerd door Don’t Send Afghans Back, Stand Up for Afghans en ECADA in Amsterdam. Niet alleen in Amsterdam, ook in Maastricht, Nijmegen en Utrecht kwamen burgers samen om te protesteren tegen dit beleid en om te laten zien dat wij solidair staan met vluchtelingen, van welk land dan ook.