Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Opnieuw protesten tegen gevaarlijke uitzettingen naar Afghanistan

Nederland

Protest in Nederland tegen uitzetting Afghaanse vluchtelingen

Locatie

Verzet in Nederland tegen uitzettingen van vluchtelingen naar het extreem onveilige Afghanistan.. Meer lezen...

doneer nu
Gepubliceerd op 24 mei 2018

In februari 2018 steunden we een demonstratie van de actiegroep ‘Don’t send Afghans back’. Het protest was gericht tegen de Nederlandse overheid, die Afghaanse vluchtelingen terugstuurt naar Afghanistan – één van de meest onveilige landen ter wereld. De overheid zet dit inhumane beleid door en daarom wordt er op zaterdag 26 mei weer een protest georganiseerd. Met steun van Het Actiefonds.

Update

Grote, gerenommeerde organisaties als Amnesty International en de Verenigde Naties stellen dat Afghanistan niet veilig is. Toch blijven EU landen – waaronder Nederland – wekelijks duizenden Afghaanse vluchtelingen terugsturen. De reden hiervoor is dat de EU in oktober 2016 een deal heeft gemaakt  met de Afghaanse regering over het mogen terugsturen van 80.000 Afghaanse vluchtelingen die gestationeerd zijn in Europa. Dat er wekelijks tientallen tot honderden Afghanen om het leven komen door bomaanslagen is voor de IND blijkbaar niet belangrijk genoeg om de uitzettingen naar een land in oorlog te stoppen.

Afghanistan is een levensgevaarlijk oorlogsland en deze inhumane en onverantwoordelijke deportaties moeten stoppen. Steun Afghanen in Nederland!