Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Bidi Rolling Girls staan op tegen uitbuiting en mishandeling

India

Minimum loon geëist door Indiase Bidi Rolling Girls

Locatie

Demonstratie en flashmob om jonge vrouwen en meisjes die sigaren rollen te bevrijden van fysieke en financieel mishandeling

€ 3000

gelijke rechten - jongeren - mishandeling - sekswerk - uitbuiting - vrouwenrechten

doneer nu

In dorpjes rondom de Courtallam watervallen in Zuid-India, leven meisjes tussen de 13-25 jaar van het rollen van sigaren en sekswerk. Ze worden uitgebuit door mannen, die ‘tussenpersonen’ zijn in hun werk. De organisatie CLAY vecht voor gelijkheid van rechten en gelijke loon voor de meisjes.

Actie

Bidi zijn Indiaase sigaren, deze sigaren worden gerold worden door jonge meisjes die wonen in dorpjes rondom de beroemde ‘Courtallam’ watervallen in Zuid-India. De meisjes zijn vaak tussen de 13-25 jaar, en naast het rollen van sigaren worden ze soms ook misbruikt als sekswerkers. Meisjes en kinderen die deze sigaren rollen kunnen er wel 1000 per dag maken maar ervaren mishandeling, zowel fysiek als financieel en talloze gezondheidsproblemen. Deze twee manieren om aan geld te komen levert de meisjes bijna niets op terwijl de mannelijke tussenpersonen er goed op vooruit gaan.

De organisatie CLAY – Colouring Lives of Adolescent and Youths – zet zich in voor de rechten en gelijke behandeling van deze meisjes, want niemand mag op deze manier onderdrukt worden. Om dit te bereiken willen ze gelijk loon voor de meisjes zonder uitbuiting van deze zogenaamde ‘middle men’. Door middel van een sit-in, een Flash Mob door maar liefst 600 meisjes en een publieke bijeenkomst voor het administratie kantoor van de regio, vragen zij aandacht voor dit onderwerp.

 

Foto bron: CNN